Λαϊκή Συνέλευση οργής


Ακραίες εκφράσεις και ενέργειες, επικράτησαν το περασμένο Σάββατο στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Μόριας, όπου η δίκαιη οργή των κατοίκων του χωριού ξεχείλισε, καθώς τους τελευταίους μήνες βλέπουν την ήρεμη ζωή του τόπου τους να μετατρέπεται σε εφιάλτη εξαιτίας της γειτνίασης με το Κέντρο Κράτησης μεταναστών.
Η κατάσταση ως γνωστόν, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και παρά τις συχνές περιπολίες των Αστυνομικών Αρχών, οι κλοπές σε σπίτια και καταστήματα του χωριού έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η λαϊκή συνέλευση του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία, μπροστά από το Κοινοτικό Γραφείο και συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα, σχεδόν όλο το χωριό.
Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι βουλευτές Λέσβου Χ. Αθανασίου και Γ. Πάλλης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Αργυρίου, ο Π. Μιχαλακέλλης από την Γ. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Οι κάτοικοι ξέσπασαν κατά του δημάρχου και ένταση επικράτησε στην αρχή της συνεδρίασης, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα κρούσματα κλοπών στα καταστήματα και στα σπίτια τους. Ο συνεχής φόβος και η ανασφάλεια που επικρατούν στην κοινωνία του χωριού, καθώς και η μόλυνση του ποταμού που περνά έξω από το Κέντρο Κράτησης, εξαιτίας του αυξημένου όγκου λυμάτων που πέφτουν σ' αυτόν, ήταν τα επίμαχα ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έντονης αναστάτωσης που επικράτησε, αποτελεί η κίνηση ηλικιωμένου Μοριανού κτηνοτρόφου, που έχει χάσει πολλά ζώα από το κοπάδι του εξαιτίας της κατάστασης. Ο 80χρονος, μη ξέροντας πώς αλλιώς να εκφράσει την απόγνωσή του, πέταξε πάνω στο τραπέζι που καθόταν ο δήμαρχος, το κεφάλι ενός νεκρού προβάτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που πιθανόν εξόργισε τους κατοίκους, είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος στην έναρξη της ομιλίας του είπε ότι δεν πήγε στη Σάμο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, παρά έμεινε στη Μυτιλήνη για να παραστεί στη συγκέντρωσή τους. Προφανώς οι κάτοικοι μέσα στον εκνευρισμό τους, ερμήνευσαν τη φράση του δημάρχου, ως χάρη να παραβρεθεί στη λαϊκή συνέλευση.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επήλθε ηρεμία, αν και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, επισήμανε ότι ο Δήμος Λέσβου δεν είναι υπεύθυνος να διαχειριστεί το προσφυγικό μεταναστευτικό, ούτε και έχει αρμοδιότητα για τη φύλαξη των μεταναστών ή τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης. Επισήμανε δε, ότι η δημοτική αρχή, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από πέρυσι το καλοκαίρι και ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το νησί να σταθεί όρθιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Πρόσθεσε δε, ότι με τη βοήθεια και την ομοψυχία όλων των κατοίκων του νησιού μας, βγήκε προς τα έξω μια εικόνα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Η συζήτηση διήρκησε αρκετές ώρες και με την συνεχή πίεση των κατοίκων του χωριού, οι παριστάμενοι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»












Αρχιτέκτων - Μηχανικός
Γ. Λίνος & Άννα Λίνου
Έκδοση οικοδομικών αδειών,τακτοποιήση αυθαιρέτων, ΠΕΑ,Κτηματολόγιο,επισκευές,ανακαινίσεις,πωλήσεις νεόδμητων
Γυμ. Δαυίδ 21 Μυτιλήνη
τηλ. 6946140998-6957593484ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
Holter πίεσης και ρυθμού
Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
aroniskos@gmail.comΦυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist
Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
τηλ. 22510-54898- 6977957180ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Έλενα Μπούμπα
Στρατιωτικός Ιατρός
Διδ.Παν.Αθηνών
Διπλωματούχος Ευρ.Ακαδημίας
Πάρνηθας 95-97 Αχαρναί
2102467085 & 6938502258
email- elenboumpa@gmail.comΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
τηλ. 22510 43377
Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
22540 26652- κιν.6974117849ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
ΤΗΛ:22510-55711
ΚΙΝ:6942405440ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
22510-43366 6972332594Book and Art
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Βάλια Μπαρμπατιώτη
Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
τηλ:22510-37961
www.facebook.com/Book.and.Art.Mytiliniψαράδικο
ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μαγειρευτά- Θαλασσινά φαγητά -σαλάτες- ψαρόσουπες -ψαρομεζέδες στη λαδόκολλα
Ψητά & Τηγανιτά κατόπιν παραγγελίας
τηλ. 22510 34333ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ
Γαζής Χαράλαμπος
Γεωπόνος ΤΕ
Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
τηλ.: 6946167995Αυγοπωλείο Χατζέλη
Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
Οδυσσέα Ελύτη 20
τηλ.2251306790Κάβα Κουτσουραδή
Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
Τηλ. 2251022213Μεζεδοπωλείο- Ουζερί
"Απάγκιο"
Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
τηλ. 22510 20797Elysion Hotel
Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
Τηλέφωνο: 2251 061531-2
Fax:22510 61294
Website: www.elysion.grΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΛ:2251022255/6945353105
email:nprot@yahoo.grEuropcar
AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
www.europcar-lesvos.com
info@europcar-lesvos.com
Διαβαστε σημερα
- Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού
- Ψηφιακός Αγροδιατροφικός χάρτης της Λέσβου
- Ειδικό σήμα καταλληλότητας
- Το ΚΚΕ να καταδικάσει
- Οι αλλαγές που επηρεάζουν τα νησιά μας
- Ασφαλτοστρώσεις 3 χιλ.
- Έκλεψαν... ολόκληρο κοπάδ
- Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
- Ετήσιος χορός
- Ηλεκτροφωτισμός πλατείας Σκοπέλου
- Στραβά κι Ανάποδα
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
- ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Λογοτεχνια
- Παναγιώτης Σαλτογιάννης
- ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΡΤΗ;
- Γιατί φοράμε «μαρτάκι»; Τι συμβολίζει το έθιμο
- ΠΟΙΗΣΗ
- «Η Γέρα στο πέρασμα των αιώνων» Του Αριστείδη Καλάργαλη
- Ανήμερα Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου Μεγαλομάρτυρος Ορθοδοξίας άτι
- Του Δημ. Χατζηλία
- Η Ναυμαχία στον Κάβο Μπαμπά (27/05/1828)
- Η μοναδικότητα της ψυχής
- Ρυτίδα