ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Σαββατο 16 Φεβρουαριου 2019
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ποδόσφαιρο

21 Ιουνιου 2018
Με τον τέως προπονητή του Θ. Δημητριάδη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ «Δ»

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΡΜΥΛΑΓΟΣ

Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό στον Αιολικό την δεκαετία του 90', όταν ερχόμενος στην ομάδα της Μυτιλήνης το 1992, έγινε από την πρώτη κιόλας στιγμή το αγαπημένο παιδί των φιλάθλων, που τους αποζημίωνε, όμως, σε κάθε παιχνίδι με το παραπάνω.

Ο Αρμύλαγος ήταν ο παίκτης που είχε φέρει ο τότε πρόεδρος  Παντελής Πατερέλλης στην ομάδα, μια μεταγραφή «κράχτης» για τον σύλλογο, συμβάλλοντας στην άνοδο του Αιολικού στην Γ' Εθνική. Ο Αιολικός αποτέλεσε το μεγάλο σκαλοπάτι για να πάρει μεταγραφή ο παίκτης στον Πανηλειακό, των τότε Τζόρτζεβιτς - Γιαννακόπουλου και άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών.

Ο Αρμύλαγος, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, δεν ξεχνιέται από τον κόσμο της Μυτιλήνης, που βρέθηκαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη του Ανδρέα Δαλαμπέκη και τον συνάντησαν ξανά να πατά το τερέν του Ταρλά, το οποίο είχε γνωρίσει ξερό και όχι με φυσικό τάπητα. Το χειροκρότημα θερμό, τα συναισθήματα ανάμεικτα και οι όμορφες αναμνήσεις από το ένδοξο παρελθόν, πολλές.

«Ο Αιολικός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και δεν ξεχνιέται. Στο νησί έπαιξα μπάλα, δέθηκα με την ομάδα, με τον υπέροχο κόσμο και δεν σας κρύβω ότι από την Μυτιλήνη ξεκίνησε η καριέρα μου», άρχισε να μας λέει ο Αρμύλαγος, τον οποίο συναντήσαμε στο τουρνουά των Βετεράνων να αγωνίζεται και αυτός και να αναπολεί τα όμορφα χρόνια του στην Λέσβο.

-Ο λόγος της παρουσίας σας στο νησί μας, για κοινωνικό σκοπό. Οι Βετεράνοι σας κάλεσαν και βρίσκεστε ανάμεσά τους. Τι συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια;

«Τα παιδιά με προσκάλεσαν να τιμήσω με την παρουσία μου την διοργάνωση και το έπραξα. Άλλωστε και πριν λίγες μέρες είχα αγωνιστεί στην Κόρινθο, σε φιλικό που είχε δώσει ο Σύλλογος. Πριν από μια πενταετία περίπου είχα ξαναέρθει με δική μου πρωτοβουλία τότε, για ένα δυσάρεστο όμως, γεγονός, τον χαμό του καλού φίλου και συμπαίκτη  μου Παναγιώτη Σαλταμάρα. Τώρα βρίσκομαι εδώ για τον Ανδρέα Δαλαμπέκη και θα έρχομαι όποτε με προσκαλούν και μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, σε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο σύλλογος».  

-Όταν πατήσατε στο χόρτο πώς νιώσατε; Ποιες αναμνήσεις πέρασαν εκείνη την στιγμή από το μυαλό σας;

«Πάντα την Μυτιλήνη την θεωρούσα σαν δεύτερη πατρίδα. Είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Διέκρινα  τους παλιούς μου συμπαίκτες, τον κόσμο που ήρθε και με αγκάλιασε για το καλωσόρισμα, το ποδόσφαιρο που έπαιξα στην λίγη ώρα που βρεθήκαμε μαζί, όλα αυτά είναι η αγάπη στο πρόσωπό μου, τα συναισθήματα και γενικά οι όμορφες αναμνήσεις που ήρθαν στο μυαλό μου. Νοιώθω όμορφα που το έζησα μαζί τους».

-Ο Αιολικός ήταν τότε το καμάρι της Λέσβου.

«Ναι και πιστεύω ότι παραμένει ακόμη, αν και έχει περάσει πολύ δύσκολα χρόνια. Πρώτα με τον υποβιβασμό στο τοπικό, ο οποίος αποτέλεσε πλήγμα πιστεύω για όλους. Όμως, η παρουσία του στην Γ' Εθνική, πιστεύω ότι γλύκανε κάπως την κατάσταση. Από εκεί και πέρα, έχει παραμείνει στάσιμος, αλλά δεν είναι μόνο η παλιά μου ομάδα, υπάρχουν και άλλες που έγραψαν την δική τους ιστορία και τώρα βρίσκονται στα αζήτητα. Αυτό πάντως, που με λυπεί και απ' ό,τι με έχουν πληροφορήσει η ομάδα έχει χάσει, είναι η δύναμη του κόσμου, αυτός ο υπέροχος κόσμος που τον ακολουθούσε παντού, με αεροπλάνα και πλοία, για να του συμπαρασταθεί, έχει εκλείψει. Ο Αιολικός δεν είναι ούτε για τους εκατό, ούτε για διακόσιους φίλους του που πάνε στο γήπεδο. Είναι η ομάδα για όλους τους νησιώτες.

Θέλω να πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον αν βρεθεί κάποιος επενδυτής να αγκαλιάσει την ομάδα και διαπιστώσει ο κόσμος προγραμματισμένες κινήσεις, πάλι θα έρθει να γεμίσει το γήπεδο, πάλι θα αγκαλιάσει την ομάδα, γιατί όπως σας είπα, ο Αιολικός είναι ομάδα όλου του νησιού».

-Μπορεί να γίνει ο Αιολικός όπως ήταν παλιά;

«Θέλω να πιστεύω πως αν γίνουν όλα αυτά, τότε μπορεί να ξεφύγει από τα γρανάζια της Γ' Εθνικής, η οποία θεωρείται κατηγορία ερασιτεχνική. Το φαινόμενο στον χώρο είναι γενικό, αφού ομάδες με υψηλές παραστάσεις χάνονται, διαλύονται και σβήνουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη».

-Αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα σας, η παρουσία σας στην ομάδα;

«Ασφαλώς. Με τον Αιολικό έγινα γνωστός στο Πανελλήνιο, πήρα μεταγραφή στον Πανηλειακό, παίζοντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος και άλλα σπουδαία ονόματα που αργότερα πήγαν στον Ολυμπιακό και στην συνέχεια φόρεσα την φανέλα και άλλων ομάδων. Το σκαλοπάτι για να φθάσω εκεί, ήταν ο Αιολικός».

-Αποχωρήσατε δικαιωμένος από τα γήπεδα;

«Απολύτως. Όταν έχεις αγωνιστεί σε 13 ομάδες και έχεις προσφέρει πολλά στον χώρο, τότε αποχωρείς από την ενεργό δράση δικαιωμένος».

-Πολλοί κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, έγιναν προπονητές και βρίσκονται σήμερα σε πάγκους ομάδων. Εσείς δεν το κάνατε αυτό. Για ποιο λόγο;

«Δεν το ήθελα, παρότι έχω διπλώματα, παρακολουθώντας σχολές προπονητών. Ασχολούμαι καθημερινά με τις ακαδημίες στην Αθήνα, μαθαίνοντας ποδόσφαιρο σε 300 παιδιά που έχω κοντά μου. Αυτό και μόνο με ικανοποιεί».

-Είχατε θερμό εναγκαλισμό με τον Θανάση Δημητριάδη, ο οποίος βρέθηκε στην εξέδρα για να σας δει. Η συνεργασία στα χρόνια της θητείας σας στην ομάδα πώς ήταν;

«Με τον δάσκαλο, μας συνδέει μεγάλη φιλία. Συγκινήθηκα πολύ όταν ήρθε να μου  δώσει το χέρι, να με αγκαλιάσει, για το καλωσόρισμα. Είναι και αυτή μια όμορφη στιγμή, την οποία έζησα και τώρα που τον είδα χάρηκα πολύ, γιατί ήταν ένας από τους προπονητές που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ομάδα. Δεν τον ξεχνώ, όπως και όλα τα παιδιά με τα οποία  συνεργάστηκα».

-Θα σας ξαναδούμε στο νησί;

«Αν με προσκαλέσουν, μετά χαράς θα ξαναέρθω. Είμαι συναισθηματικά δεμένος μαζί σας και δεν μπορώ να αρνηθώ τυχόν κάλεσμα που θα μου γίνει. Στην Μυτιλήνη έζησα τις πιο μεγάλες και όμορφες στιγμές της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί».   

 

ΑΙΓΕΙΡΟΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Την απόφαση να μην κατέβει ο Αίγειρος στη Γ΄ Εθνική πήρε ο πρόεδρος της ομάδας Στρατής Μπότης, ο οποίος δεν βρήκε ανταπόκριση για οικονομική βοήθεια και για αυτό το λόγο δεν ρίσκαρε μία πιθανή συμμετοχή του συλλόγου στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος, το οικονομικό. Πάντως, ο Μπότης προανήγγειλε πως η ομάδα του θα κατεβεί κανονικά στο τοπικό πρωτάθλημα, με στόχο να είναι πάλι ανταγωνιστική, ώστε κάποια στιγμή να κάνει ξανά το μεγάλο βήμα για να παίξει στη Γ΄ Εθνική, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί αρκετά και η ακαδημία του συλλόγου.

Τελικά αποδείχτηκε πως ο Αίγειρος δεν ήταν ακόμη έτοιμος για να αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε φέτος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Από εκεί και πέρα, ανοίγει ο δρόμος στην Ηφαιστία για να καλύψει το κενό, αφού οι άνθρωποι της ομάδας του Κοντοπουλίου έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική και σύντομα αναμένεται το ζήτημα να ξεκαθαρίσει. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ «Δ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
15 Φεβρουαριου 2019
15 Φεβρουαριου 2019
15 Φεβρουαριου 2019
15 Φεβρουαριου 2019
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

  Θωμάς Π.ΤσουκαλάςMD,PhD
  Διδάκτορ Πανεπιστημίου
  μετεκπαιδευθείς στη Γενεύη
  Αερ.Γιανναρέλλη 7 Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 28222 &6976116205
  www.xeirourgiki-mastou.gr

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  A R O M A

  Επώνυμα αρώματα- κρέμες σώματος
  after save-αιθέρια έλαια - αρωματικά σαπούνια
  Ερμού 109- Μυτιλήνη
  τηλ. 22510- 22158
  www.aromashop.gr
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Κοτόπουλα παραγωγής μας
  Νέο κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr

  auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700
 • Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ