ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Παρασκευη 20 Απριλιου 2018
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επίκεινται τυπικές & όχι ουσιαστικές αλλαγές

15 Ιουλιου 2017
Η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα προβλήματα που υπάρχουν, συζήτησαν την Πέμπτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου, μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα της λειτουργίας του Οργάνου γενικότερα, έχει τεθεί κατά καιρούς με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, σε διάφορες πρακτικές που εφαρμόζει η παρούσα Περιφερειακή Αρχή, όπως η τηλεδιάσκεψη, ή ο μη προγραμματισμός συνεδριάσεων σε άλλα νησιά της Περιφέρειας, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια επί θητείας Ν. Γιακαλή.

Η χθεσινή συζήτηση, αν και είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έγινε σε μάλλον χαμηλούς τόνους και διεκόπη κάπως άδοξα λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, λόγω τεχνικής βλάβης που υπέστη το σύστημα ηχητικής καταγραφής της συνεδρίασης. Όταν ενημερώθηκε σχετικά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον υπεύθυνο γραμματέα, αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία, χωρίς να προλάβει να τοποθετηθεί ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Γενικότερα στις τοποθετήσεις τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ άλλων, έθεσαν τα εξής ζητήματα:

-Η κακή ποιότητα ήχου στη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Ορισμένοι μάλιστα, ανέφεραν, ότι τις περισσότερες φορές, ούτε ακούν τις τοποθετήσεις των συναδέλφων τους από άλλα νησιά, αλλά ούτε είναι και σε θέση να καταλάβουν ποιος μιλά.

-Να γίνονται συνεδριάσεις κάποιες φορές το χρόνο και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, ώστε να υπάρχει καλύτερη επαφή των περιφερειακών συμβούλων με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού.

-Οι συνεδριάσεις να γίνονται μετά τις 3 το μεσημέρι, καθώς ορισμένοι από τους περιφερειακούς συμβούλους είτε εργάζονται, είτε έχουν δικές τους επιχειρήσεις και καταστήματα, επομένως είναι αδύνατον να συμμετέχουν στις πρωινές συνεδριάσεις.

-Να υπάρχει ετήσιος ή εξάμηνος ή έστω τρίμηνος προγραμματισμός των συνεδριάσεων και έγκαιρη ενημέρωση, ώστε οι περιφερειακοί σύμβουλοι να μπορούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

-Να υπάρξουν αρτιότερες και πιο ολοκληρωμένες πολιτικές και όχι μόνο υπηρεσιακές εισηγήσεις, για τα θέματα που έρχονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

-Να συζητούνται μεγάλα ζητήματα που αφορούν στον τόπο μας και συγκεκριμένα, ζητήματα λειτουργίας των δομών υγείας των νησιών μας, το ακτοπλοϊκό, τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, η τουριστική ανάπτυξη κ.λπ.

-Να λαμβάνονται περισσότερες πολιτικές αποφάσεις και λιγότερες διεκπεραιωτικές για τα τοπικά προβλήματα.

-Να υπάρξει λύση με το ζήτημα της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΥΔΕ έχει απορρίψει τη συγκεκριμένη δαπάνη ως μη νόμιμη. Το πρόβλημα αυτό προϋπήρχε και την περίοδο της θητείας του Ν. Γιακαλή.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και δύο εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Χίου και Σάμου, που ζήτησαν μεταξύ άλλων, να ληφθεί μέριμνα και να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός των συνεδριάσεων, ώστε να μην απασχολούνται οι υπάλληλοι ατέλειωτες ώρες μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για άλλη μια φορά έθεσαν το ζήτημα της αποψίλωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον προσωπικό να διεκπεραιώσει τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο εργασιών.

 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νάσος Γιακαλής, χαρακτήρισε την ποιότητα των συνεδριάσεων εξαιρετικά υποβαθμισμένη. Επισήμανε δε, την δυσκολία για τον οποιονδήποτε να παρακολουθήσει αυτά που λένε οι συνάδελφοί του, από τα άλλα νησιά. «Πιστεύει κανείς από εσάς ότι με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναπτύσσεται η Περιφερειακή συνείδηση;

Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν Περιφερειάρχης, ερχόταν φορείς σε αυτή την αίθουσα από όλο το Βόρειο Αιγαίο, ακόμη και την Ικαρία. Μας απασχολούσαν θέματα πολύ σημαντικά, με ουσία για τον τόπο μας και την ανάπτυξή του. Το γεγονός ότι εφαρμόστηκε η τηλεδιάσκεψη από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής σε μόνιμη βάση και όχι μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, δείχνει ότι υπάρχει μια γενικότερη αδιαφορία για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου».

 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

Ιδιαίτερα επικριτική στην τοποθέτησή της, ήταν και η επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή» Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Περιφερειακή Αρχή τηρεί μία στάση ιδιαίτερα αλαζονική απέναντι στα Περιφερειακά Συμβούλια, χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία σε όσα ακούγονται και αναφέρονται από την αντιπολίτευση.

«Από το έκτρωμα του Καλλικράτη, έχετε πάρει ως Περιφερειακή Αρχή την απόλυτη εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι περνάτε όποτε θέλετε, ό,τι θέλετε. Εισηγείστε θέματα με ξερά επιχειρησιακά σημειώματα και τα υπερψηφίζετε με ταχύτατες διαδικασίες. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει γίνει από την πλευρά σας καμία σοβαρή πολιτική εισήγηση για ένα θέμα.

Εδώ πρέπει να συζητάμε πολιτικούς απολογισμούς και προγραμματισμούς με μετρήσιμους στόχους. Κρύβεστε πίσω από τον Καλλικράτη, είστε τυπικά εντάξει με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν έχετε ούτε κατεύθυνση, ούτε προσανατολισμό».

 

ΟΞΥΜΩΡΟ  

«Ζητήσαμε αυτή τη συζήτηση, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Στρ. Κόρακας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εξαιτίας της αγανάκτησης που μας προκάλεσε αρκετές φορές και ο προηγούμενος πρόεδρος με τον τρόπο που διηύθυνε τις εργασίες, αλλά και ο σημερινός.

Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες σχετικά με το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναφέρεται στον Καλλικράτη. Από την πρώτη στιγμή -ως παράταξη- αποκαλύψαμε αυτό το ρόλο, του κομπάρσου και νομιμοποιητή της κυβερνητικής πολιτικής. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής αλλά και οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης προέρχονται από την υποτιθέμενη αξιωματική αντιπολίτευση της κυβέρνησης, όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε η Περιφερειακή Αρχή ούτε μια λέξη ενάντια στην πολιτική που έχει γονατίσει τους πολίτες και τα λαϊκά στρώματα».

Αναφερόμενη στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, η επικεφαλής της παράταξης «Οικολογικός Άνεμος» Γιούλα Αργυρούδη, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι το αρχικό όραμα κάθε περιφερειακού συμβούλου όταν υπέβαλε την υποψηφιότητά του στις εκλογές, ήταν να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του τόπου μας. «Υπολογίζαμε αρχικά ότι έχουμε ένα πολιτικό όργανο, το οποίο δεν θα είναι ξεκομμένο από την κοινωνία και τα προβλήματά της και ότι θα μπορεί να συμμετέχει στη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής για τα νησιά μας.

Δυστυχώς, όλα τα θέματα που συζητούνται δεν έχουν καμία αναπτυξιακή προοπτική, ούτε είναι προς την κατεύθυνση συγκράτησης του πληθυσμού στα νησιά μας. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι ένα καίριο ζήτημα, που θα έπρεπε να αποτελεί γνώμονα στις πολιτικές μας αποφάσεις και στις προτεραιότητες που μπαίνουν στο σχεδιασμό, αλλά και στον προγραμματισμό των έργων».

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο  για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και τους πολίτες, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αιγαίο» Στρατής Παυλής.

«Πιθανόν η παράταξη της πλειοψηφίας, να αναφέρει ότι συζητούνται συχνά θέματα που αφορούν στη γεωργία, στον τουρισμό και στις υποδομές. Θέματα, όμως, ασύνδετα που αφορούν το επιμέρους και όχι το γενικό σύνολο. Το μεγαλύτερο μέρος των συνεδριάσεων αναλώνεται σε συζητήσεις για τροποποιήσεις του προϋπολογισμού, για τη μετακίνηση κονδυλίων από τον έναν κωδικό στον άλλον, για τη συμμετοχή μας σε διάφορες εκθέσεις προβολής γεωργικών προϊόντων κλ.π. Αυτά όλα δεν συνιστούν ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών μας και ούτε φυσικά γνωρίζουμε αν η Περιφερειακή Αρχή έχει τέτοιο σχέδιο».

 

ΑΔΙΚΟ

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμ. Κάρματζης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η τηλεδιάσκεψη όχι μόνο δεν υποβαθμίζει την ποιότητα των συνεδριάσεων, αλλά αντιθέτως δίνει την ευκαιρία σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, απ' όποιο νησί κι αν προέρχονται, να συμμετέχουν σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν το γύρο του Αιγαίου.  

«Αν παρακολουθούσε κάποιος πολίτης τη σημερινή συνεδρίαση, θα έβγαζε οπωσδήποτε λανθασμένα συμπεράσματα και θα πίστευε ότι οι συνεδριάσεις είναι ένα πραγματικό μαρτύριο. Πάντα η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να φέρνει προς συζήτηση τα θέματα και τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, ενώ πάντα γίνεται προσπάθεια να συλλέγονται και να απαντώνται γραπτά όλα τα ερωτήματα που τίθενται».

 

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μιλώντας στο «Δ», ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλ. Ροδίτης, σχετικά με τη συζήτηση της Πέμπτης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές το επόμενο διάστημα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως η τοποθέτηση χρονομετρητών, αλλά και η προμήθεια tablet που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κατά το πρότυπο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

«Δυστυχώς, λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε δεν κατάφερα να τοποθετηθώ στη διάρκεια της συνεδρίασης και ούτε να εκφράσω τη δική μου άποψη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Άκουσα προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων,  κρατούσα σημειώσεις και θέλω να επισημάνω ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της τηλεδιάσκεψης, θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε τεχνικά την κάλυψη των συνεδριάσεων και την επικοινωνία των περιφερειακών συμβούλων, αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσουμε τη λειτουργία αυτή αποτυχημένη. Στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Περιφερειακής Αρχής, στα συμβούλια είχαμε κατά μέσο όρο 30 παρόντες, σήμερα οι παρόντες είναι πάνω από 37 38 σε κάθε συμβούλιο. Το στοιχείο αυτό δείχνει πως με την τηλεδιάσκεψη δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στα συμβούλια περισσότεροι συνάδελφοι, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν το Αιγαίο, για να παραστούν στις συνεδριάσεις. Παράλληλα, γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων με τον τρόπο αυτό, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών της Περιφέρειας».              Μ. Χατζηγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
19 Απριλιου 2018
19 Απριλιου 2018
19 Απριλιου 2018
19 Απριλιου 2018
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

  Θωμάς Π.ΤσουκαλάςMD,PhD
  Διδάκτορ Πανεπιστημίου
  μετεκπαιδευθείς στη Γενεύη
  Αερ.Γιανναρέλλη 7 Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 28222 &6976116205
  www.xeirourgiki-mastou.gr

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  A R O M A

  Επώνυμα αρώματα- κρέμες σώματος
  after save-αιθέρια έλαια - αρωματικά σαπούνια
  Ερμού 109- Μυτιλήνη
  τηλ. 22510- 22158
  www.aromashop.gr
 • Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Κοτόπουλα παραγωγής μας
  Νέο κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213
 • Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797

  Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ