ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δευτερα 20 Μαιου 2019
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Βιβλιοφάγος

4 Σεπτεμβριου 2018
«Πειθώ»

«Πειθώ»

Της Τζέιν Όστεν

Μετάφραση: Μ. Ανδρέου

Εκδόσεις «Μίνωας»

Τιμή: 14,99 ευρώ

H 27χρονη Άννα Έλιοτ ζει μοναχικά στο ασφυκτικό περιβάλλον της αγγλικής επαρχίας.

Οκτώ χρόνια μετά, η ανάμνηση του νεανικού έρωτά της για τον Φρέντερικ Γουέντγουορθ εξακολουθεί να τη βασανίζει, όπως και οι τύψεις για την ευκαιρία που έχασε να παντρευτεί τη μεγάλη αγάπη της ζωής της.

Η καλύτερή της φίλη, λαίδη Ράσελ, και ο πατέρας της, την έπεισαν να ακυρώσει τον αρραβώνα της, θεωρώντας ότι ο Φρέντερικ δεν ήταν κατάλληλος για την κοινωνική θέση της οικογένειάς της.

Όταν, όμως, ο Φρέντερικ θα επιστρέψει στη ζωή της, πλοίαρχος πλέον του βρετανικού ναυτικού, με μια αξιοσέβαστη περιουσία, η Άννα θα συνειδητοποιήσει πως είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του.

Θα καταφέρει να κάνει στην άκρη την περηφάνια της και να του ομολογήσει την αγάπη της;

Eκείνος είναι πρόθυμος να ξεχάσει πόσο τον πλήγωσε με την απόρριψή της;

Η Πειθώ, το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν και το πιο συγκινητικό από όλα τα έργα της, χαρακτηρίζεται από την υπόγεια ειρωνεία και την ακρίβεια στην περιγραφή των συναισθημάτων.

Με καινοτομίες πρωτόγνωρες για την εποχή εσωτερικός μονόλογος, έντονη κοινωνική κριτική, η συγγραφέας περιγράφει μία από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης, τονίζοντας το δικαίωμα που έχει ο καθένας σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

 

«Ο αετός των Λευκάρων - Αθανασία: Η Ανατροπή του Χρόνου»  

Του Σταυρινού Μιχάλη

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 12,90 ευρώ  

Το βιβλίο αυτό, το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας, αποτελεί κατάθεση ψυχής του συγγραφέα. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, διάσπαρτο με αυθεντικές ιστορικές μαρτυρίες, καθώς και με μυθιστορηματικές ενσωματώσεις σε ιστορικά τεκμηριωμένες μαρτυρίες γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνεται η ζωή του πλανήτη μας, η πολυχιλιόχρονη ιστορική διαδρομή της Κύπρου και η προσωπική αναδίφηση των προαιώνιων καταβολών του συγγραφέα.

Κεντρικό μεταφυσικό πλάσμα του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος είναι ο «Αετός των Λευκάρων». Ένα ατίθασο όρνεο, που ούτε ο χρόνος, μήτε η απόσταση μπορούν να το δαμάσουν, μια μετεμψύχωση της καρδιάς των Λευκάρων, της Κύπρου ολόκληρης και των καταβολών της γενιάς του κεντρικού ήρωα του ιστορήματος, του Σταύρη.

 

«Πέτρινοι κύκνοι»

Της Ευσταθίου Ευαγγελίας

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 9,86 ευρώ

Για τον Μπράιαν Κάραν η συνεργασία με αυτή τη γυναίκα είναι η πιο επικίνδυνη αποστολή που ανέλαβε ποτέ στην καριέρα του. Όλα, όμως, δείχνουν πως είναι το αντίτιμο που οφείλει να πληρώσει για να κατακτήσει τον προσωπικό του παράδεισο.

Για την Κασσάνδρα, η συνεργασία με αυτό το δύστροπο άντρα είναι το πιο δύσκολο δίλημμα που αντιμετώπισε ποτέ στη ζωή της. Όλα, όμως, δείχνουν πως πρέπει να συμβιβαστεί με τις μυριάδες αντιθέσεις τους για να κατακτήσει την προσωπική της γαλήνη.

Κοινός τους στόχος η ανεύρεση ενός αγάλματος, του πολυθρύλητου Χρυσού Εκδικητή, που αποτελεί ταυτόχρονα την αιτία των δεινών τους και την Ιθάκη τους.

Κοινός τους εχθρός κάποιος που επιμένει να τους θυμίζει πως όταν οι κύκνοι κελαηδούν, πεθαίνουν.

Ένας σκληρός και μοναχικός πρώην πράκτορας της CIA εγκαταλείπει την απομόνωσή του για να επιστρέψει στη δράση και μια καλομαθημένη πεισματάρα γυναίκα αποχωρίζεται το διευθυντικό γραφείο της και τις ανέσεις της κοσμικότητας και αφήνεται σε έναν τυφώνα επικίνδυνων συναισθημάτων και πρωτοβουλιών.

Οι ξεχωριστές πορείες δύο ανθρώπων φαινομενικά αταίριαστων ενώνονται σε ένα κοινό μονοπάτι, όταν γίνεται προφανές ότι αυτό που τους ενώνει είναι το παρελθόν τους, οι εφιάλτες τους, μα και οι ελπίδες τους.

 

«Hippie» 

Του Κοέλο Πάουλο

Εκδόσεις «Λιβάνης»

Τιμή: 17,50 ευρώ

«Όποιος θέλει να μάθει πρέπει να αρχίσει να παρατηρεί γύρω του»

Paulo Coelho

Σ' αυτό το βιβλίο του, που είναι το πιο αυτοβιογραφικό απ' όλα, ο Πάουλο Κοέλο ξαναζωντανεύει το όνειρο της γενιάς των χίπηδων, που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο ειρηνικά.

Ο Πάουλο είναι ένας νέος που σχεδιάζει να γίνει συγγραφέας. Αφήνει τα μαλλιά του μακριά και ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο, την ελευθερία, αλλά και το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Το ταξίδι του έχει διάφορα απρόοπτα, από τη φυλάκισή του το 1968, όταν ταξίδευε στη Νότια Αμερική, από τη στρατιωτική δικτατορία της Βραζιλίας, με την κατηγορία του τρομοκράτη, μέχρι τη γνωριμία του με την Κάρλα στο Άμστερνταμ, απ' όπου ξεκινούν μαζί για το Νεπάλ με το Magic Bus. Στην πορεία, οι δυο τους δε ζουν απλά μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης, αλλά μεταμορφώνονται ριζικά κι ενστερνίζονται καινούριες αξίες στη ζωή τους.

 

«Πράκτορες του πλανήτη - Σχολικό ημερολόγιο 2018-2019»

Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Τιμή: 10 ευρώ

Το πιο απίθανο πρακτορικό ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα!

Παιχνίδια, σταυρόλεξα, κουίζ και όλα όσα πρέπει να μάθεις για να γίνεις μέλος της μυστικής επίλεκτης ομάδας που θα σώσει τον πλανήτη.

Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά ήρθε και το πιο απίθανο πρακτορικό ημερολόγιο. Μετά τη χαλάρωση και το παιχνίδι των διακοπών, έφτασε η ώρα να γίνεις έλος ιας υστικής επίλεκτης οάδας πρακτόρων. Η Περιβαλλοντοπόλ, η άκρως απόρρητη υπηρεσία, σε επέλεξε για να συετέχεις στη διάσωση του πλανήτη!

Μην τροάζεις, δεν είναι δύσκολο! Το όνο που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιοποιήσεις το υλικό του ηερολογίου για να ενηερωθείς και να ασκηθείς ε τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια. Έτσι, θα περάσεις τη βασική εκπαίδευση και θα καταλάβεις ότι ε απλές καθηερινές πράξεις προστατεύεις το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, στο ηερολόγιό σου, θα βρίσκεις τις γιορτές των φίλων σου, τις σηαντικότερες παγκόσμιες ημέρες αλλά και τις σχολικές αργίες, για να προγραατίζεις σωστά τον χρόνο σου.

Κάθε ήνας θα είναι και ια πρόκληση, γιατί ο πλανήτης άς χρειάζεται κάθε ήνα, κάθε έρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό! Γέισε τις σελίδες του ηερολογίου ε τις σηειώσεις σου και κράτησε για πάντα ένα ηερολόγιο-ανάνηση των αθητικών σου χρόνων στο δηοτικό σχολείο!

 

«Σε απόσταση αναπνοής»

Της Gardner Lisa

Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη

Εκδόσεις «Κλειδάριθμος»

Πριν από οκτώ χρόνια, ο αδερφός της Σάρλα Νας σκότωσε τον μεθυσμένο πατέρα τους, για να σώσει τη ζωή τους. Δεκατριών χρονών τώρα, η Σάρλα ζει με τον πρώην πράκτορα του FBI Πιρς Κουίνσι και τη σύζυγό του Ρέινι, που της προσφέρουν μια νέα ασφαλή ζωή. Μέχρι που δύο άνθρωποι δολοφονούνται σ' ένα βενζινάδικο της περιοχής και δράστης φαίνεται να είναι ο αδερφός της. Όλα δείχνουν ότι ο Τέλλυ Νας έχει στόχο την αδερφή του. Όσο τα θύματα αυξάνονται, είναι φανερό ότι τίποτα και κανένας, ούτε καν ο Κουίνσι και η Ρέινι, δεν θα τον εμποδίσουν να τη βρει.

Και η Σάρλα ξέρει ότι έχει μόνο δύο επιλογές.

Μπορεί να το βάλει στα πόδια για να σώσει τη ζωή της.

Ή να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που καραδοκεί σε απόσταση αναπνοής.

 

«ΜακΤιγκ»

Του Frank Norris

Μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδόσεις «Gutenberg»

Τιμή 22 ευρώ

Οι ήρωες στο "ΜακΤιγκ" στιγματίζονται από την «βάρβαρη» καταγωγή τους, για λίγο φαίνεται πως θα μπορέσουν να αρθούν πάνω από αυτό που η κοινωνία θα περίμενε από αυτούς, τελικά βουλιάζουν στο βούρκο τους. Ο ίδιος ο ΜακΤιγκ είναι ένας πρακτικός οδοντίατρος χωρίς πτυχίο, που εξασκεί την τέχνη του σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που μικρός έσερνε το καροτσάκι στα ορυχεία. Είναι ένα θηριώδης τύπος, κάπως νωθρός και αργός στη σύλληψη, ικανοποιημένος αν τρώει λιπαρό φαγητό τις Κυριακές, πίνει φτηνή μπίρα και παίζει την κονσερτίνα του. Ενίοτε, πηγαίνει για περίπατο με τον φίλο του Μάρκους. Κάποια στιγμή η ξαδέλφη του Μάρκους -και σχεδόν αρραβωνιαστικιά του- Τρίνα σπάει ένα δόντι και επισκέπτεται τον ΜακΤιγκ. Κατά την διάρκεια της θεραπείας, ο ΜακΤιγκ, που δεν έχει άλλες συναναστροφές με γυναίκες, θα νιώσει έντονο, ζωώδες πάθος για την Τρίνα, θα την πολιορκήσει εντελώς άγαρμπα και τελικά, με τις ευλογίες του Μάρκους, θα την αρραβωνιαστεί.

Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν η Τρίνα κερδίζει πέντε χιλιάδες δολάρια στην λοταρία. Η φυσική φιλαργυρία της εντείνεται, ο Μάρκους ζηλεύει φριχτά, η κατάσταση δυσκολεύει. Την κατιούσα θα πάρουν όλοι, όταν κάποιος καταγγέλλει τον ΜακΤιγκ πως δεν έχει άδεια, εκείνος σταματά να δουλεύει, η Τρίνα γίνεται όλο και πιο τσιγκούνα, η εξαθλίωση τούς κυνηγά. Η κατάληξη θα είναι τραγική.

Οι περιφερειακοί χαρακτήρες -οι ΜακΤιγκ μένουν σε μια πολυκατοικία- όπως ο Ζέρκωφ, μια καρικατούρα που αντιπροσωπεύει όλα όσα θα πίστευε ο μέσος αντισημίτης για τους Εβραίους, η μισότρελη Μεξικανή καθαρίστρια Μαρία Μακάπα, η γερασμένη μοδιστρούλα δις Μπέικερ που ζει έναν έρωτα εκ του μακρόθεν με το γεροντοπαλίκαρο του διπλανού διαμερίσματος, οι γονείς της Τρίνα με την γερμανική τους προφορά, βοηθούν να στηθεί μια τοιχογραφία της κοινωνίας της εποχής, να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στην λεπτομέρεια, όπως αρμόζει σε κάθε νατουραλιστή.

Το κείμενο το διατρέχει λεπτή ειρωνεία, οι τελευταίες του σκηνές είναι γκροτέσκες και αποτρόπαιες, και με κάποιον τρόπο, σχεδόν μαγικό, κατορθώνει να οδηγήσει τον αναγνώστη σε μια σκοτεινή κάθαρση. Το χρήμα, κι ο χρυσός, αποκτούν κεντρικό ρόλο στην πλοκή, η παθογένεια της τότε αναδυόμενης «μεσαίας» τάξης περιγράφεται γλαφυρά και μένει τελικά μια γεύση γλυκόπικρη και η αίσθηση πως με σιγουριά κλείνοντας το βιβλίο, έχεις διαβάσει λογοτεχνία.

Το «ΜακΤιγκ» είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο, ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα από κείνα τα μυθιστορήματα που κάθε βιβλιόφιλος θέλει στην βιβλιοθήκη και την φαρέτρα του.

 

 = = = = = = === ==  == = =Βιβλιοκριτικές ==== == === = = == == =

Δημητρίου I. Χατζηλία

Η πέτρα και το νερό

Στον πολιτισμό του Σκαλοχωρίου Λέσβου

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας και πρώην υψηλόβαθμος εκπαιδευτικός Δημ. Χατζηλίας, μας εξέπληξε με το καινούρ­γιο τούτο περισπούδαστο βιβλίο του. Παθιασμένος πατριδολάτρης, καλύπτει πολύπλευρα την ιστορία και την παράδοση της γενέτειρας, αφού τα περισσότερα από τα εκδοθέντα πονήματά του αναφέ­ρονται στο Σκαλοχώρι.

Η πέτρα και το νερό, αποτέλεσαν ένα σημαντικό μέρος του τοπικού πολιτισμού, συχνά συνδεδεμένα τα δυο αυτά στοιχεία, στις πέτρινες βρύσες και στα βρυσέλια, στα μπιλεζίκ των πηγαδιών, στα υδραγωγεία και στα γεφύρια.

Ήταν όλα σμιλευμένα από τεχνίτες με κατασκευαστική μαστοριά και επάρκεια, των οποίων η σμίλη τα δημιούρ­γησε με πηγαίο μεράκι και ξέχειλη τέχνη. Ασφαλώς και τα πέτρινα ακίνητα, γεφύρια και σπίτια, έχουν κι αυτά μια εξέχουσα σημαντική θέση στα έργα τέχνης και πολιτισμού. Είναι δημιουργήματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κι αποτελούν πλούτο, συνδεδεμένο με τα ήθη, τα έθιμα και τις ανάγκες της ζωής μιας άλλης εποχής.

Μόνο που όλα τούτα τα πολιτιστικά δημιουργήματα των αυτούσιων μαστόρων, έγιναν και υπήρξαν μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, γιατί στα κατοπινά χρόνια το γνήσιο υλικό της πέτρας αντικαταστάθηκε από το βιομηχανικό τσιμέντο.

Μαζί ατόνησε και το επάγγελμα του λιθοξόου. Αντικατα­στάθηκε κι αυτό από καλλιτέχνες γλύπτες, που κατασκευάζουν διακοσμητικά κυρίως έργα.

Ο συγγραφέας Δημ. Χατζηλίας, σαφής και προσιτός, απαλλαγμένος από συσκοτιστικά νεφελώματα γραφής, περιγράφει παραστατικά και ζωντανά κάθε υπάρχον εύρημα, που αφορά την πέτρα και το νερό σε τόπους και περιοχές του, αλλά και σε κώδικες και παλαιά αρχεία.

Το βιβλίο, εξαιρετικά καλαίσθητο, με πολλές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες, καθαρές και ευκρινείς, από το πλούσιο αρχείο του, είναι τοποθετημένες με σχολαστική καταλληλότητα στο ανάλογο κείμενο, δομημένο σε μικρά κεφάλαια με λιτή επεξεργασία του ύφους.

Προβάλλονται μνήμες, καθώς εφορμούν σε κατασκευές και γεγονότα άλλων εποχών, κατά τρόπο που το βάθος του χρόνου ασκεί μια αλλιώτικη γοητεία, πιο καταλυτική και κάνει το παρελθόν να αποκτά διαστάσεις με ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Ο Δημ. Χατζηλίας, μας έδωσε με επιστημονική μεθοδολογία, με πληρότητα και με συγκεκριμένες αναφορές, δημιουργήματα της πέτρας, με τα κύρια στοιχεία και τα αδρά χαρακτηριστικά τους.

Αναμφίβολα το βιβλίο του είναι πολύτιμο, καθρέφτης του τοπικού πολιτισμού, χρυσό μετάλλιο της ιστορίας του Σκαλοχωρίου.

Στρατής Μισγίρης

Καλλονή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
18 Μαιου 2019
18 Μαιου 2019
18 Μαιου 2019
18 Μαιου 2019
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ