ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Παρασκευη 24 Μαιου 2019
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Βιβλιοφάγος

9 Ιανουαριου 2018
Βράβευση του προέδρου της Λέσχης Πλωμαρίου

Από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ

Βράβευση του προέδρου της Λέσχης Πλωμαρίου

Σε μια σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική για τον τιμηθέντα τελετή, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ, απένειμε στον Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη, πρόεδρο της λέσχης Πλωμαρίου ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, το βραβείο «Μαρκίδες-Πούλιου», «για το λογοτεχνικό του έργο και τη διασύνδεσή του με τη δημοσιογραφία»,  κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής της ημέρας των Φώτων, κατά την οποία κόβεται η πίτα.

Η γιορτή άνοιξε με ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΜΘ Γιάννη Βοϊτσίδη, που αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο και συνεχίστηκε με την εισήγηση του γενικού γραμματέα του Μορφωτικού Ιδρύματος Τάσου Ρέτζιου, που αναφερόμενος στο έργο του Ξ. Μαυραγάνη, είπε ότι χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, την ισομέρεια, την μετριοπάθειά του, την καταγραφή των διακυμάνσεων της ζωής  και την εξαιρετική γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος και πριν την απονομή του βραβείου, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ Βασίλης Κοντογουλίδης, ανέγνωσε την επιστολή του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γεράσιμου Δώσσα,  στην οποία διατύπωνε τα συγχαρητήριά του στο Μορφωτικό Ίδρυμα γιατί  « η επιλογή του άξιου διακρίσεως συναδέλφου τιμά αυτούς που τον επέλεξαν για το έργο του, στο οποίο  θα πρόσθετα μάλιστα και  την εξειδικευμένη ικανότητα της νομικής κατάρτισης και της έμπρακτης εφαρμογής του, ως στοιχείου εγκυρότητας». 

Στον λόγο του ο Ξενοφών Μαυραγάνης, επισήμανε ότι σήμερα, όπως παλιά, την δημοσιογραφία πολεμούν και επιθυμούν την εξαφάνισή της, πολλές και αντίρροπες δυνάμεις. Αυτές που θέλουν να την υποδουλώσουν κι εκείνες που επιδιώκουν να την κάνουν να σιωπήσει. Θυμήθηκε τους αγώνες που δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον καιρό της μεταπολίτευσης, όταν τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της πόλης αρνούνταν να εφαρμόσουν τις συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας πως και σήμερα με την «φροντίδα» των μνημονίων συλλογικές συμβάσεις επίσης δεν υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται. Κλείνοντας, ευχήθηκε στους καιρούς που έρχονται να ανακτήσει το κύρος και την αίγλη του το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σαρίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη,  ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» και γραμματέας του δ.σ.  Ρία Καλφακάκου,  ο αντιπρόεδρος του δ.σ. Δημήτρης Κούβελας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φωτίου και Πέτρος Λεκάκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΘ Γιώργος Τζάγιας, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Αλέξανδρος Μπάξτερ και πολύς κόσμος.

 

«O τελευταίος πανεπιστήμονας»

Υπότιτλος - Ο Ανρί Πουανκαρέ και η εικασία του

Συγγραφέας: Ο Σι Ντοναλ

Εκδότης: Τραυλoς

Τιμή: 20.00 ευρώ

Παρίσι, 1904: Ύστερα από πενήντα τρεις πυκνογραμμένες σελίδες πολύπλοκων μαθηματικών, ο αδιαμφισβήτητος Πανεπιστήμονας της εποχής, Ανρί Πουανκαρέ, ολοκληρώνει -με ισχυρή αυτοπεποίθηση- τη σκέψη του: "Εικάζω πως κάθε σώμα που περιέχει τρύπες και δεν είναι συνεστραμμένο, μπορεί να μορφοποιηθεί και να πάρει το σχήμα μιας σφαίρας. Μπορώ να το αποδείξω - όμως, θα πρέπει να βαδίσω μακρινά μονοπάτια". Λίγα χρόνια μετά, μια εμβολή καταστρέφει ακαριαία αυτόν τον "ζωντανό εγκέφαλο" των ορθολογικών επιστημών. Την ίδια στιγμή, η Εικασία του αρχίζει να καταστρέφει τις καριέρες των μαθηματικών για τα επόμενα 100 χρόνια. Παρίσι, 2010: Στην κατάμεστη αίθουσα Νταρμπού του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου, ο Λάντον Κλέι -ιδρυτής του ομώνυμου Ινστιτούτου Μαθηματικών- ετοιμάζεται να απονείμει στον ιδιοφυή μαθηματικό Γκριγκόρι Πέρελμαν το Βραβείο της Χιλιετίας ως αναγνώριση για την επίλυση ενός από τα επτά άλυτα, μνημειώδη προβλήματα των μαθηματικών: της θρυλικής Εικασίας του Πουανκαρέ. Παρατεταμένη αναμονή· άκαρπη έκκληση· ο Γκριγκόρι απουσιάζει. "Προσφέρω, λοιπόν, αυτό το έπαθλο [βεβιασμένο χαμόγελο]... σε όποιον νομίζει ότι θα έπρεπε να το παραλάβει". Πεντακόσια ανυπόμονα βλέμματα καρφώνονται στη Λαβίνια Κλέι, που συνοδεύει τον 89χρονο Φρανσουά Πουανκαρέ μέχρι τον σύζυγό της. Ο Φρανσουά αγκαλιάζει συγκινημένος την τιμητική πλακέτα. "Είμαι ευγνώμων στους επιστήμονες που διαδίδουν τις ιδέες του παππού μου. Ανακατεύτηκα κι εγώ στο έργο του όταν, ως γλωσσολόγος, μετέφραζα τις επιστολές που λάμβανε από τον Φέλιξ Κλάιν". Γιατί ήταν τόσο σημαντικές για τους επιστήμονες οι "ιδέες του παππού" του; Πώς κατάφερε ο Γκρίσα Πέρελμαν να αποδείξει την Εικασία και να "κλέψει" τη δόξα του Πουανκαρέ; Γιατί δεν προσήλθε να παραλάβει το Βραβείο της Χιλιετίας;

 

«Θάνατος στα ανοιχτά»

Του Αν. Καμιλλέρι

Εκδόσεις «Πατάκης»

Τιμή: 12.20 ευρώ

Ανάμεσα στην ανάσα της θάλασσας και την αλμύρα του αέρα, η ζωή στη Βιγκάτα κυλά με τον συνηθισμένο θορυβώδη ρυθμό, με καπρίτσια και καυγάδες· έντονα πάθη, ανυπομονησία και παραξενιές. Η παραδουλεύτρα Αντελίνα και η Λίβια, η "ξένη" αρραβωνιαστικιά του Μονταλμπάνο, αντιπαθούν φανερά η μία την άλλη. Ο Καταρέλλα, πιστός στον υπερβολικό τρόπο έκφρασης, φορά απτόητος το σώμα του σαν μάσκα στην οποία κολλούν χειρονομίες και εκφράσεις σε διάλεκτο, έντονες, ταραγμένες. Εξακολουθούν να υπάρχουν οι δημοσιογραφικές ομοβροντίες των δύο αντίπαλων τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, έξυπνα οργανωμένες από τον Μονταλμπάνο. Ο ιατροδικαστής Πασκουάνο μπροστά σ' ένα κουτί καννόλι είναι διατεθειμένος να σταματήσει κάθε κακία, ειρωνεία, γκρίνια και βλαστήμια. Ο υπαστυνόμος Μιμί Αουτζέλλο γνωρίζει τα πάντα για τη ζωή των ομορφότερων ελεύθερων γυναικών της πόλης..

 

«Το χρονικό της Γκολεντορ. Ο μαγικός κήπος»

Συγγραφέας: Σιολιου Ε.Β.

Εκδότης: Θερμαϊκος

Αρχική τιμή: 13.00 ευρώ

Πέντε παιδιά που μεγαλώνουν σ' ένα ορφανοτροφείο, ο Άρης, η Θάλεια, ο Παύλος, η Ρέα κι ο Ηρακλής, βλέπουν ξαφνικά τη μίζερη ζωή τους να αλλάζει απ' τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας ενός εντελώς τυχαίου γεγονότος. Μεταφέρονται στη χώρα της Γκόλεντορ, όπου μαθαίνουν ότι είναι ο τόπος που γεννήθηκαν. Εκεί, βρίσκουν καινούργιους φίλους, πρόθυμους να τους βοηθήσουν, αλλά έρχονται κι αντιμέτωποι με θανάσιμους κινδύνους που καραδοκούν. Μέσα από συναρπαστικές περιπέτειες, η φιλία τους γίνεται πιο δυνατή κι ανακαλύπτουν όχι μόνο την αληθινή τους καταγωγή, αλλά και πράγματα σημαντικά για τον ίδιο τους τον εαυτό και τις δυνατότητές τους. Θα συνειδητοποιήσουν με τον καιρό ότι η χώρα της Γκόλεντορ με τα μυθικά και μαγικά της πλάσματα, άλλα σαγηνευτικά κι άλλα τρομακτικά κι επικίνδυνα, τους χρειάζεται κι αυτή όσο τη χρειάζονται και οι ίδιοι...

 

«Ο ιός της Βαβέλ και άλλα διηγήματα»

Του Δημ. Δελαρούδη

Εκδότης: Λυκόφως

Τιμή: 12.00 ευρώ

«Ένα υφαντό δέκα διηγημάτων όπου το μυστήριο πλέκεται με το φανταστικό, το παράδοξο, το μεταφυσικό και την επιστημονική φαντασία και χάνεται μέσα στους λαβυρίνθους των βιβλίων και των πόλεων. Μια συλλογή από χρονοπύλες και χωροπύλες. Στοιχειωμένα βιβλία, στοιχειωμένοι ήρωες, στοιχειωμένος χρόνος. Όνειρα μέσα σε όνειρα και διηγήσεις μέσα από διηγήσεις».

Ένας αρχέγονος ιός που ξαναπλάθει τη λογοτεχνία τρώγοντας βιβλία.
Ένα αόρατο τάγμα και ένα αποκαλυπτικό κρυπτογράφημα χαμένο στις βιβλιοθήκες του κόσμου.

Ένας πύργος της κόλασης που εμφανίστηκε αναπάντεχα στη μέση ενός δάσους.
Ένα τυχαίο εύρημα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι που μπορεί να σε κάνει Άρχοντα του κόσμου.

Ρεβεγιόν με τον Βερν, τον Πόε, τον Λάβκραφτ και άλλους συγγραφείς στον παράδεισο των κβάντα.

Κάποιοι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν ούτε σάρκα ούτε οστά.
Τολμάς να περάσεις μέσα από την Πύλη της Αυγής;

Ο Δαίδαλος χαμένος στο ίδιο του το σπίτι.

Δύο μαύρες φτερούγες. Το δώρο της Νύχτας.

Κατάδυση στην Χώρα της Νοσταλγίας με συντροφιά έναν μάγο του Μεσαίωνα

 

«Ημερολόγιο 2018 Καλοτυχίας»

Της Σάρας Φαφούτη

Εκδότης: Μυρτος

Τιμή: 12.00 ευρώ

«Καλά κρυμμένα μυστικά» από τη Μικρά Ασία ταξιδεύουν στο χρόνο για να μας χαρίσουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου Καλοτυχίας 2018. Μια Μικρασιάτισσα αρχόντισσα γιαγιά μας μεταδίδει τις εμπειρίες της ζωής της με αγάπη, νοσταλγία και σεβασμό. Σ' ένα μικρό τετράδιο με κιτρινισμένα φύλλα, μυρωμένο από κανέλα, λεβάντα και γιασεμί, που συμπλήρωνε για χρόνια κάθε τι σχετικό με την καλή τύχη, μας φανερώνει όσα έφερε μαζί της ξεριζωμένη από τον τόπο της. Όλα όσα είδε και άκουσε, όσα μπόρεσε και κατέγραψε, φύλαξε και προστάτεψε, έθιμα, μύθους, γνωμικά, σκέψεις και συναισθήματα της στιγμής, αυθόρμητες κουβέντες από τη γη και τον αέρα της Ανατολής. Η γραφή της μαγική με λόγια ενθάρρυνσης κι αγάπης, οι εικόνες της ένα μεγάλο πολύχρωμο και έντονο ταξίδι που αφήνουν ένα πολύ γλυκό άρωμα στην καρδιά. ΔΩΡΟ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

Οικοτροφείον παραπαιοντων παιδων

Του Νίκου Τσακνή

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή: 11.00ευρώ

κυκλοφορεί σήμερα

Ο Χάρης και η Ευγενία πειραματίζονται μέσα από την απόλυτα ιδιωτική σχέση τους. Δύο αρνησίγεροι εραστές, ένας αποστάτης και μια φυγάς, πρωταγωνιστούν στη χιμαιρική και ειρωνική αφήγηση με τίτλο Η κυλόττα και η γραβάττα.

Η Ισμήνη Ογλ αφηγείται τις συγκρούσεις και τα πάθη των προσώπων που μεταμορφώνονται ή και παραμορφώνονται μέσα στις κοινωνικές ομάδες, στο Οικοτροφείον Παραπαιόντων Παίδων, αφήγημα που ρίχνει μία πλάγια ματιά στην κοινωνική περιπέτεια.

Ο Άγις Αγραφιώτης, στους δρόμους του μεταξιού, αναζητάει τις δοξασίες, τους μύθους και τις ιδέες που κάνουν τους ανθρώπους να ετοιμάζονται για πόλεμο. Η Biennale των ναρκωτικών είναι η τρίτη αφήγηση, που ακολουθεί την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο.

 

«Η ζωή μου, τη δεύτερη φορά»

Της Παναγ. Παρασκευοπούλου

Εκδόσεις «Κέδρος»

Τιμή:12.50 ευρώ

Κυκλοφορεί σήμερα

Αθήνα, 1990. Η Εμμέλεια, νεαρή φοιτήτρια, περνά τον χρόνο της ανάμεσα στο διάβασμα, σε μια δουλειά που δεν τη γεμίζει και σε συνεχή φλερτ. Μέχρι που γνωρίζει τον Δημήτρη. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας που κρατά μόνο μια βραδιά. Μερικά χρόνια μετά, εντελώς ανέλπιστα, θα τον ξανασυναντήσει. Και τότε θα συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία και πως η ζωή είναι μία συναλλαγή. Από κει και πέρα όλα αλλάζουν, μια και του επιτρέπει και πάλι να μπει στη ζωή της. Μετά το πρώτο σοκ, προσπαθεί να παρηγορήσει τον εαυτό της ότι, τάχα, η ξαφνική συνάντησή τους δεν την άγγιξε. Μόνο που δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Δημήτρη.

 

Αταξίδευτα όνειρα

Της Πέρθας Καλέμη

Λεσβιακή η καταγωγή της Πέρθας Καλέμη. Ανήσυχη, δημιουργική, δραστήρια σε έργα κοινωνικής προσφοράς και πολιτιστικής συμμετοχής.

Το σύντομο βιογραφικό της στα εσώφυλλα του βιβλίου της, έμφορτο από ποικίλες ασχολίες σε ενδιαφέροντες καλλιτεχνικούς, οργανωτικούς και γενικά εθελοντικούς τομείς, με βραβεύσεις και ανακηρύξεις εξαιρετικά τιμητικές.

Απ' τα μαθητικά χρόνια δημοσίευε ποιήματά της στον λογοτεχνικό τύπο της Λέσβου και της Αθήνας. Ώσπου με το πρόσφατο βιβλίο της «Αταξίδευτα όνειρα», έδωσε το βροντερό παρών της στο λογοτεχνικό χώρο της ποίησης.

Με στοχαστική εμβάθυνση διανθίζει την ποιητική ομορφιά των στίχων της με ακραιφνή στοιχεία φιλοσοφικής κοινωνικότητας και παράλληλα συμπλέκει με δεξιοτεχνία τις συναισθηματικές εξάρσεις με τον ρεαλισμό και τον λυρισμό. Η στιχουργική αυτή δραστηριότητα αποπνέει τη μαγεία της αποκάλυψης των ανθρώπινων σχέσεων και των κοινωνικών καταστάσεων.

Η ένταση που δημιουργείται από έκδηλες περιπτώσεις συναισθηματικής αναζήτησης, εκφράζει τον πλούτο των ευγενών ψυχικών κραδασμών, με υπόβαθρο τον κλασικό λυρισμό που ξέχειλα εμπλουτίζει τις άρτιες στιχουργικές συνθέσεις της θαυμαστής ποιήτριας.

Κάθε ποίημα αποτελεί ένα συγκροτημένο σύνολο έντεχνης στιχοπλοκής. Κάθε λέξη είναι και μια φωτεινή ψηφίδα σε φαντασμαγορικό πίνακα αναντικατάστατη και αμετάβλητη.

Μοιάζει να έχει καθαριστεί και εξαγνιστεί και λάμπει μέσα στο στίχο, με περιεχόμενο παλλόμενο από συναίσθημα και ρομαντισμό. Είναι έτσι ζωντανή και εμφανέστατη η ουσία, γεμάτη αισθητικές απολαύσεις και ψυχολογικές κατευθύνσεις. Έχει μια λιτότητα εκφραστικής υποβολής και αισθητικής απόδοσης, που πάλλεται από ποιητική δύναμη.

Η Πέρθα Καλέμη είναι ποιήτρια. Ζωντανή, παραστατική, γόνιμη. Με στιχουργικές εκπλήξεις και ποιητική αξιοσύνη. Με κρυστάλλινη λυρική διαφάνεια και αναγνωστική κατανόηση.

Η αρμονική μουσικότητα αναβλύζει υπέροχη από τον απαραβίαστο δεκαπεντασύλλαβο και την εύηχη ομοιοκαταληξία.

Στοιχεία όλα τούτα βασικά μιας ελπιδοφόρας και προσδοκόμενης ποιητικής παραγωγής, την οποία θα αναμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον.

Στρατής Μισγίρης

Καλλονή

 

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών απένειμε τρία βραβεία στη συντοπίτισσά μας Δέσποινα Τζαννή που συμμετείχε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ένωσης για το 2017.

Ειδικότερα, το «Ειδικό Βραβείο Διηγήματος» της απονεμήθηκε για το διήγημά της «Αυταπάτη», ενώ το «Ειδικό βραβείο Ποίησης» για το ποίημά της «Το απέραντο».

Τέλος, η Δέσποινα Τζαννή έλαβε και το βραβείο του χρονικού Μαρτυρίας για το έργο της «Δεύτερη ευκαιρία».

Η τελετή βράβευσης έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
24 Μαιου 2019
24 Μαιου 2019
24 Μαιου 2019
24 Μαιου 2019
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ