ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Πεμπτη 18 Απριλιου 2019
ΑΛΚΑΙΟΥ & ΑΡΙΩΝΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ 22510-25524 22510-28741 ef_dimokratis@otenet.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Βιβλιοφάγος

3 Οκτωβριου 2017
«Οι Πολύγλωττοι εραστές»

«Οι Πολύγλωττοι εραστές»

Της Λίνα Βολφ

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 15,50ευρώ

Η Έλινορ ζει σ' ένα μικρό χωριό στη νότια Σουηδία. Η ίδια γράφει στο προφίλ της σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών: Είμαι τριάντα έξι ετών και ψάχνω για έναν τρυφερό, αλλά όχι και πολύ τρυφερό άντρα. Αλλά οι άντρες που συναντά δεν είναι αυτό που ήλπιζε. Και ο έρωτας εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο. 

Ο Μαξ ονειρεύεται μια πολύγλωσση ερωμένη, μια γυναίκα που θα τον καταλαβαίνει σε όποια γλώσσα κι αν μιλήσει. Η αναζήτησή του τον φέρνει στην Ιταλία, όπου γνωρίζει μια μαρκησία στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.

Εκεί βρίσκεται και η Λουκρητία, μάρτυρας του έσχατου ξεπεσμού της γιαγιάς της σ' ένα ερημωμένο παλάτσο, αντιμέτωπη με τη σκιά του κόσμου όπου είχε μεγαλώσει. 

Ένα χειρόγραφο μπαίνει και βγαίνει από τη ζωή τους, φέρνοντάς τους κοντά, προκαλώντας αισθήματα αγάπης και μίσους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια πάνω τους. 

Τρεις άνθρωποι κυνηγούν την αγάπη, σ' ένα πανέμορφο μυθιστόρημα, βραβευμένο με το August Prize.

 

«Η αλήθεια που θέλω να ξεχάσω»

Της Δημ. Μανθεάκη

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή:16,60 ευρώ

Καλιφόρνια, δεκαετία του 1930. Η νεαρή Περσεφόνη Λυδάκη, κόρη Ελλήνων μεταναστών, είναι τρελά ερωτευμένη με τον Αντόνιο, γιο του αριστοκράτη αφεντικού της οικογένειάς της, Φερνάντο Λοπέζ. Ο Αντόνιο ισχυρίζεται ότι νιώθει το ίδιο, όμως, η απρόσμενη και απαράδεκτη συμπεριφορά του προς την Περσεφόνη θα βάλει ταφόπλακα στη σχέση τους και θα απομακρύνει την κοπέλα από την οικογένειά της και την πατρίδα της. 

Στην εξορία της θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μοναξιά, τα μάταια όνειρά της, αλλά και τα τόσα παράδοξα που της επιφυλάσσει το πεπρωμένο της. Έρμαιο των καταστάσεων, βυθισμένη στον πόνο που προκαλεί η απώλεια αγαπημένων προσώπων, βλέπει τη μία ανατροπή μετά την άλλη να διαφεντεύουν τη ζωή της, κι αυτή ανήμπορη να αντιδράσει μετατρέπεται σε παθητικό θεατή των γεγονότων που σημαδεύουν τις μέρες και τις νύχτες της στην άλλη άκρη του κόσμου, στις Φιλιππίνες, εκεί όπου βρέθηκε άθελά της. 

Άραγε, θα θελήσει η μοίρα να της δώσει την ευκαιρία να ξαναφτιάξει τη ζωή της και να βρει επιτέλους την πραγματική ευτυχία;

 

 

«Για να το κάνεις σωστά,

πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις λάθος»

Μετάφραση: Αργυρίου Αναστάσιος

Εκδόσεις «Ψυχογιός»

Τιμή: 9,90ευρώ

Γιατί δεν τα καταφέρνετε, παρόλο που κάνετε το σωστό; Διότι το κάνετε λάθος!

Το 2001, ο Μπιλ Κουέιν άκουσε την ιστορία μιας νέας επιχείρησης που δανείστηκε από επενδυτές και έχασε μέσα σε έξι μήνες 50 εκατομμύρια δολάρια! Ωστόσο, αυτοί οι επιχειρηματίες δεν κρύφτηκαν αλλάζοντας τα ονόματά τους (όπως θα έκαναν οι περισσότεροι), αντίθετα τόλμησαν να ζητήσουν από τους επενδυτές άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια και τα πήραν! Πώς το έκαναν; Για να το μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το Λάθος #1, «Αποδέχομαι την αποτυχία, αντί να την πλασάρω σαν εμπειρία».

Σε αυτό το εκπληκτικό βιβλίο θα ανακαλύψετε 20 λάθη που κάνετε στη ζωή σας. Από το «Ακούμε φτωχούς δασκάλους αντί να μαθαίνουμε από πλούσιους αγοραστές» και «Γινόμαστε οι χρυσοθήρες αντί να είμαστε το χρυσάφι», μέχρι το (αγαπημένο του Μπιλ) «Ζούμε αόρατοι αντί να διαφημίζουμε θετικά τους σκοπούς μας». Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε συνηθισμένους άντρες και γυναίκες που πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό, αλλά αυτά τα «σωστά» απλώς δε φέρνουν τα αποτελέσματα που πραγματικά θέλουν χρήμα, χρόνο, σχέσεις και προσωπική ελευθερία.

Και θα διαπιστώσετε το πιο πολύτιμο συμπέρασμα όλων κάνετε αυτά τα λάθη ανέκαθεν! Γιατί; Επειδή οι δάσκαλοι, οι γονείς, οι πολιτικοί και τα αφεντικά σάς έλεγαν ότι πράξατε το σωστό. Δυστυχώς, έκαναν λάθος. Και κάνατε λάθος κι ΕΣΕΙΣ. Τώρα, δοκιμάστε να το κάνετε με τον σωστό τρόπο και δείτε πόση επιτυχία θα έχετε στη ζωή σας!

 

«Η εποχή των καφέδων»

Του Γιάν. Ξανθούλη

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή: 13,30 ευρώ

Δε γνώριζα γι' αυτή την εποχή κι ούτε είχα ακουστά πως υπήρχε.
Δεν ήξερα να αναγνωρίζω τα ίχνη και τις επιπτώσεις της. Μόνο όταν την άγγιξα, τον περασμένο Ιούλιο, ένιωσα φόβο για την ανάπλαση, όσων ευαισθησιών ήμουν αναγκασμένος να ανασύρω από μια σκοτεινή ανάμνηση. Ανάμνηση εφιάλτης κι αγάπη μαζί. Κάτι είχε απωθήσει απ' τη μνήμη τον παλιό μου φίλο Ερμή κι άλλα πρόσωπα κι άλλες πτυχές δικές μου, επικίνδυνες. Κι αυτό το «κάτι» ξαναγύρισε έντονα και καταλυτικά τον Ιούλιο των διακοπών. Αυτό το κάτι ήταν που με παρέσυρε στην Εποχή των Καφέδων, μέσα στη βελουδένια βραδινή υφή ενός αρχαίου πόνου. Πόνος παραμορφωμένος απ' το διεγερτικό εξωτισμό του καφέ και τις διαδρομές που
επιβάλλει αυτή η νόθα εποχή, σφήνα στις άλλες.

 

 

«Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος»

Του Peter Swanson

Εκδόσεις «Διόπτρα»

Τιμή:16.60

Ο τρόπος να διαπράξεις φόνο και να μη σε πιάσουν είναι να κρύψεις το πτώμα τόσο καλά, ώστε να μη βρεθεί ποτέ·

χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος...

Έβλεπα από την κορυφή του λόφου διάσπαρτες τις ταφόπετρες. Είχα τα μαλλιά μου πιασμένα ψηλά, κάτω από τον ίδιο σκούρο σκούφο που φορούσα εκείνη τη νύχτα που... όπλισα τη σκανδάλη.
Αναρωτήθηκα, για πολλοστή φορά, τι θα γινόταν ανάμεσα στον Τεντ και σ' εμένα αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί σύμφωνα με το σχέδιο που είχαμε καταστρώσει στη νυχτερινή πτήση από το Λονδίνο για Βοστόνη.
Αρχίζοντας εκείνο το παιχνίδι αλήθειας μαζί του, μου αποκάλυψε ότι η γυναίκα του τον απατούσε και αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα τη σκότωνε γι' αυτό που έκανε. Στο κάτω κάτω, σε κάποιους ανθρώπους αξίζει ο θάνατος...
Ήμουν σίγουρη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τον έπειθα να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Νέα και όμορφη σύζυγος δολοφονήθηκε από τον βάναυσο εραστή της, θα έγραφαν οι εφημερίδες, ενώ ο Τεντ θα είχε ένα ακλόνητο άλλοθι.

Το σχέδιό μας θα πετύχαινε κι εγώ θα ήμουν μαζί του. Το κίνητρο αυτό φαινόταν απολύτως λογικό...

 

«Ο καλός λύκος»

Του Alexander Soderberg

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Τιμή: 16,60 ευρώ

Ο αρχιαφιόζος Χέκτορ Γκουσάν κρύβεται σε ένα μοναστήρι στην Τοσκάνη χωρίς πόρους πια. Το ίσος και η δίψα για εκδίκηση που φωλιάζουν μέσα του είναι πολύ ισχυρότερα από την καλοσύνη όλων των μοναχών που τον φιλοξενούν. Του έχουν είνει ελάχιστοι αφοσιωμένοι συνεργάτες, μεταξύ των οποίων η Σοφί Μπρίνκαν, φίλη και νοσοκόμα του, η οποία όμως επίσης κρύβεται στην Πράγα, καθώς είναι πλέον διεθνώς καταζητούενη.

Θα καταφέρουν άραγε ο Χέκτορ και η Σοφί, ενώνοντας τις δυνάεις τους, να πάρουν πίσω την αυτοκρατορία του και όλα όσα του ανήκαν, συπεριλαβανοένου του γιου του, που κρατείται όηρος από τους θανάσιους εχθρούς του; Η τελική σύγκρουση προοιωνίζεται σκοτεινή και πολύ αιματηρή.

 

«Η μάγισσα»

Της Camilla Lackberg

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

Εκδόσεις «Μεταιχμιο»

Τιμή: 19,90ευρώ

Ένα ειδυλλιακό αγρόκτημα έξω από τη Φιελμπάκα, στις παρυφές του δάσους. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. Τίποτα δεν προμηνύει ότι σε λίγες ώρες όλα θα έχουν ανατραπεί. Η είδηση της εξαφάνισης της τετράχρονης Νία πέφτει σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία και ξαναξυπνά τον εφιάλτη.

Από το ίδιο αγρόκτημα τριάντα χρόνια πριν είχε εξαφανιστεί ένα συνομήλικο κορίτσι, η Στέλλα, που βρέθηκε στη συνέχεια δολοφονημένη. Δύο δεκατριάχρονες φίλες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της. Η μία εξακολουθεί να μένει στη Φιελμπάκα, όπου έχει καταφέρει να χτίσει μια ήσυχη ζωή, η άλλη, διάσημη σταρ του Χόλιγουντ πλέον, έχει επιστρέψει στο ψαροχώρι για πρώτη φορά μετά τον φόνο.

Μήπως οι δύο υποθέσεις συνδέονται; Μήπως οι έρευνες της αστυνομίας επηρεαστούν από την έρευνα της Ερίκα για την υπόθεση «Στέλλα», που είναι το θέμα του επόμενου βιβλίου της; Μήπως η ρίζα του κακού κρύβεται ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν, στο ανελέητο κυνήγι μαγισσών του 17ου αιώνα;

Η δέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του συζύγου Ερίκα είναι μια σκοτεινή ιστορία που αποτυπώνει εξαιρετικά το σύγχρονο πρόσωπο της σουηδικής κοινωνίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, που είναι τα θύματα των αμαρτιών των προηγούμενων γενιών.

 

 

«Ο Τιμολής και άλλα διηγήματα»

Της Βασιλικής Φραντζή

Εκδόσεις «Παρρησία»

Η Βασιλική Φραντζή έκανε και πάλι τη νέα της λογοτεχνική εμφάνιση που σίγουρα θα προκαλέσει την προσοχή του αναγνωστικού της κοινού.

Από τις εκδόσεις «Παρρησία εξεδόθη «Ο Τιμολής και άλλα διηγήματα». Ένα σπονδυλωτό βίβλο με μικρά διηγήματα που σε ταξιδεύουν και με τον τρόπο γραφής σε παρασύρουν να γευτείς τον πόνο, τη θλίψη, την ελπίδα, το όνειρο.

Η γλώσσα έντονη, ιδιαίτερη, προσεγμένη, που ζωγραφίζει εικόνες τόσο ζωντανές που τις βλέπεις, τις αισθάνεσαι, τις νοιώθεις. Είσαι μέσα τους, κομμάτι τους. Κάθε πρόταση, μια εικόνα. Αδύνατον να προσπεράσει η φαντασία χωρίς να «κοκκινίσει». Τίποτα δεν είναι τυχαίο στον λογοτεχνικό της λόγο. Όλα βαλμένα με επιμέλεια, τιμώντας τους αναγνώστες της, ώριμους, αλλά και νεώτερους, ευελπιστώντας ότι κάποιους θα κερδίσει ο χώρος της γραφής.

Το βιβλίο «Ο Τιμολής και άλλα διηγήματα», τιμήθηκε με το βραβείο διαγωνισμού γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς.

 

«Λέσβος, ένας ολόκληρος αιώνας»

 Του Στ. Μολίνου

Εκδόσεις «Μύθος»

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο του Στρατή Αλ. Μολίνου «Λέσβος, ένας ολόκληρος αιώνας» από τις εκδόσεις «Μύθος», με σχεδιασμό, σελιδοποίηση και εξώφυλλο Τάκη Βαλάκου, σελ.127.

Στο έργο αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει, αναπτύσσει και σχολιάζει τα κυριότερα κοινωνικά, πολεμικά, αναπτυξιακά και πολιτισμικά γεγονότα της νήσου Λέσβου κατά τον εικοστό αιώνα, από το έτος 1901 έως το 2000.

Το βιβλίο χωρίζεται σε επτά ενότητες:

Τον παλιό καιρό όπου δίνεται μια γενική κατατοπιστική εικόνα του τόπου τον καιρό της Τουρκοκρατίας,

Βαπόρια (πρώτη εικοσαετία) όπου περιγράφονται οι δύο καταλήψεις της νήσου από τους στόλους των μεγάλων δυνάμεων της εποχής καθώς και η Κατοχή από τον ελληνικό στόλο το 1912, όπως επίσης και η συμβολή της Λέσβου στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, Ανατολικό μέτωπο.

Προσφυγιά (δεύτερη εικοσαετία), η μικρασιατική εκστρατεία με όλες τις θλιβερές συνέπειές της και το Εθνικό κίνημα Πλαστήρα-Γονατά.

Πόλεμοι (τρίτη εικοσαετία), όπου γίνεται μνεία για τον δεύτερο παγκόσμιο, τα Δεκεμβριανά, το περίφημο Go back και την εμφύλια σύρραξη.

Μεταπήδηση (τέταρτη εικοσαετία), δηλαδή η περίοδος του αιώνα, όπου αναφαίνεται η τάση για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις στον τόπο.

Επίσης Εκσυγχρονισμός (πέμπτη εικοσαετία), τα τεκταινόμενα της τελευταίας εικοσαετίας και τελική εικόνα μετά από ένα ολόκληρο αιώνα.

Τέλος, Οφειλόμενη αναγνώριση, τουτέστιν αναφορά σε λεσβιακές προσωπικότητες που πρόσφεραν πολλά στη διανόηση και τις τέχνες εκτός από εκείνες που αναφέρονται κατά την ανάπτυξη των κεφαλαίων που προαναφέρθηκαν. Στο εν λόγω έργο προηγείται επεξηγηματικός πρόλογος ενώ στο τέλος του λεπτομερείς σημειώσεις υποστηρίζουν τα θέματα που έχουν αναπτυχθεί.

Κατά τη ροή της παρουσίασης των επτά ενοτήτων, παράλληλα με τα γεγονότα που υπονοούν οι τίτλοι, αναφέρονται ποικίλα θέματα σχετικά με τη διανόηση, την κοινωνική ζωή, την ανάπτυξη του τόπου και άλλα.

Το βιβλίο κοσμείται με εικαστικό υλικό αποτελούμενο από παλιά επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες χαρακτηριστικές της κάθε εικοσαετίας που περιγράφεται.

 

= =  = == =  ==  = = = == = = ======

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Διοικητικές σφραγίδες Χίου

(Μέρος Α')

Του Κώστα Στεφ. Καββάδα

 

                                                                                                Γράφει: ο Περικλής Μαυρογιάννης

 

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η όποια έκδοση ενός βιβλίου είναι ευπρόσδεκτη. Είναι μια χαραμάδα αισιοδοξίας έστω, ότι, λίγο φως μπαίνει διακριτικά στη σκοτεινή κάμαρη της ζωής μας.

Έχω στα χέρια μου το βιβλίο του φίλου Κώστα Στεφ. Καββάδα «Διοικητικές Σφραγίδες Χίου» (Αποτυπώσεις και Σχολιασμοί, Μέρος Α', εκδ. συλλογές Αθήνα, 2012), βιβλίο που έτυχε ξεχωριστής υποδοχής από τους συλλέκτες - αναγνώστες.

Προλογικά, ο συγγραφέας του, σημειώνει ότι: «Η συλλογή αποτυπώσεων Διοικητικών Σφραγίδων Χίου, είναι ένα θέμα που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί μέχρι σήμερα με τέτοιο επιμελημένο τρόπο, δίνοντας και μια ευχάριστη κατατοπιστική μικρομελέτη γεωγραφικού, πληθυσμιακού και ιστορικού ενδιαφέροντος για τη Χίο.

Η πρωτότυπη αυτή εργασία μας δεν διεκδικεί κανένα τίτλο επιστημονικής παρουσίας του θέματος. Διεκδικεί, όμως, τη γνήσια συλλεκτική συνείδηση και διάθεσή μου να βρω, να κατατάξω, να σχολιάσω και τέλος να δώσω στη δημοσιότητα, για χάρη όσων ενδιαφέρονται, κάποια πρόσθετη διέξοδο στα συλλεκτικά τους ενδιαφέροντα, όπως επίσης και για εκείνους που θα' θελαν να μάθουν κάτι πρωτόγνωρο για τη γενέτειρά μου Χίο, ένα κατατοπιστικό κι ευχάριστο ανάγνωμα...».

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις, η αναφορά στις αποτυπώσεις χιώτικων σφραγίδων γίνεται με την εξής κατάταξη:

1. Σφραγίδες των πόλεων, χωριών, κοινοτήτων.

2. Σφραγίδες Εκκλησιαστικών Αρχών, Επιτροπών, Ναών, Μοναστηριών.

3. Σφραγίδες Συντεχνιών, Σωματείων.

4. Σφραγίδες Δημοσίων / Διοικητικών Υπηρεσιών.

5. Σφραγίδες Εταιρειών / Εκπαιδευτηρίων.

6. Σφραγίδες άλλων κατηγοριών.

Μιλούμε για Σφραγίδες του 18ου και 19ου αιώνα με λευκά τα γράμματα και μαύρον τον περίγυρο, καμωμένες από σκληρό ξύλο ή μεταλλικές με εγχάρακτη την περιγραφή και σύμβολο ή έτος κατασκευής....

Το βιβλίο αυτό, του Κώστα Σ. Καββάδα είναι μια αγαπητική προσφορά στους φίλους - συλλέκτες / δημιουργούς θεματικών Συλλόγων και σαν θέμα παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο, και κυρίως με αγάπη και συνέπεια στο σχολιασμό και στην παράθεση ιστορικών κ.α. στοιχείων.

Αξίζουν θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια τόσο στον ακούραστο Συλλέκτη -Συγγραφέα Κώστα Σ. Καββάδα, όσο και στον ρέκτη εκδότη του, Αργύρη Βουρνά, για την αξιοπρόσεκτη αυτή εργασία τους, της οποίας το Β' Μέρος αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Τελευταίες ειδήσεις
18 Απριλιου 2019
18 Απριλιου 2019
18 Απριλιου 2019
18 Απριλιου 2019
Resource id #8
> <
 • ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΑΡΩΝΗΣ
  Holter πίεσης και ρυθμού
  Δοκιμασία κοπώσεως Φορητός υπέρηχος
  Μυτιλήνη Βουρνάζων 2 τηλ.2251302311
  Γέρα:Παπάδος τηλ.22510-83600
  aroniskos@gmail.com

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΡΛ

  Στούμπος Χ. Γιώργος
  Χειρουργός ΩΡΛ Ενηλίκων & Παίδων
  Συνεργάτης Νοσοκομείων Metropolitan-Βιοκλινικη-
  Ιατρικό Διαβαλκανικό
  Καβέτσου 3 - 1ος όροφος
  τηλ. 22510 27757& 6940888555
 • Φυσικοθεραπεύτρια Manual Therapist

  Σταυρουλάκη-Γαλάτη Ιφιγένεια
  Πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-PAMP
  Σύμβαση με ΕΟΠΥΥ
  Ασκληπιού 39 Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη
  τηλ. 22510-54898- 6977957180

  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ Χ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ *PapTest*Κυτταρολογική εξέτασηούρων,πτυέλων,υγρών*FNA επιφανειακών οργάνων &θέσεων*Επανεκτιμήσεις πλακιδίων
  Καβέτσου 29- τηλ.22510 24860 κιν.6932512560
 • ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΛΛΙΑΣ

  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
  Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
  Καλλιπόλεως 3,Νέα Σμύρνη, τηλ:210-9320215
  Καβέτσου 10, Μυτιλήνη, τηλ: 2251038065

  ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.ΜΙΧΑΛΗΣ
  Πτυχιούχος Παν. Αθηνών
  Καβέτσου 32-Μυτιλήνη
  τηλ. 22510 43377
  Καρατζά 10-Μύρινα Λήμνου
  22540 26652- κιν.6974117849
 • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

  Νικόλαος Α. Δαρλής
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ & ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΩΜΟΥ ΑΓΚΩΝΑ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ
  2ας Μαίου 30- 17121 Ν. Σμύρνη
  τηλ.210 9315300 &6936118880
  www.orthoinfo.gr

  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

  ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΙΟΜΥΤΗΣ
  ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
  ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32
  ΤΗΛ:22510-55711
  ΚΙΝ:6942405440
 • ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

  ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ Η. ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ
  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
  Εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές
  Κουντουριώτου 17 & Αλκαίου 1(π Μ Βρετάνια)
  τηλ.2251028512 6936447893

  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

  ΜΠΑΝΤΑΒΑΝΗΣ Ι. ΓΙΩΡΓΟΣ
  Δρ Ιατρικής Σχολής Παν.Πατρών
  ΕΡΕΣΟΥ 2,1ος όροφος
  ΤΗΛ:22510-37390
  κιν:6974956279
 • ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

  ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ε. ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ
  θυρεοειδής Σακχαρώδης Διαβήτης 1,2&Κυήσεως
  Οστεοπόρωση Διαταραχές Έμμηνου Ρύσεως
  ΚΑΒΕΤΣΟΥ 32 ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ
  22510-43366 6972332594

  Book and Art

  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
  Βάλια Μπαρμπατιώτη
  Κομνηνάκη 5 Μυτιλήνη
  τηλ:22510-37961
  www.facebook.com/Book.and.Art.Mytilini
 • ΠΤΗΝΟ-ΦΑΡΜΑ ΓΕΡΑΣ

  Γαζής Χαράλαμπος
  Γεωπόνος ΤΕ
  Κότες-κοκόρια-χήνες-γαλοπούλες-πάπιες-αυγά ελευθέρας βοσκής
  τηλ.: 6946167995

  Αυγοπωλείο Χατζέλη

  Αυγά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
  Κατάστημα στο πάρκινγκ Μυτιλήνη
  Οδυσσέα Ελύτη 20
  τηλ.2251306790
 • Κάβα Κουτσουραδή

  Κάβα ποτών στη Μυτιλήνη. Είμαστε κοντά σας από το 1986
  Ικαρίας 6, Μυτιλήνη, 81100
  Τηλ. 2251022213

  Μεζεδοπωλείο- Ουζερί

  "Απάγκιο"
  Εξαιρετικά σπιτικά φαγητά- Λεσβιακά τοπικά προϊόντα
  οικονομικές τιμές-Ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο
  τηλ. 22510 20797
 • Elysion Hotel

  Elysion Hotel – Ξενοδοχείο γάμου
  Διεύθυνση: Νεάπολη Μυτιλήνης
  Τηλέφωνο: 2251 061531-2
  Fax:22510 61294
  Website: www.elysion.gr

  ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  ΠΤΥΧ.ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
  ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
  ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ21&ΟΔ.ΕΛΥΤΗ 1ος ΟΡΟΦΟΣ
  ΤΗΛ:2251022255/6945353105
  email:nprot@yahoo.gr
 • auto GARAGE

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ
  ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
  ΤΗΛ:22510-48144 6972107700

  Europcar

  AUTO MOTO LESVOS A.E Πάνος Σπανέλης. Κεντρικό:Κουντουριώτη 49Γ Μυτιλήνη τηλ:2251043313 fax42853 κιν.6976809252 Αεροδρόμιο:2251061665
  www.europcar-lesvos.com
  info@europcar-lesvos.com

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ